Πότε σταματάω τα τεστ ωορρηξίας;

Πότε σταματάω τα τεστ ωορρηξίας;

Τα τεστ ωορρηξίας χρησιμοποιούνται μέχρι να μας βγάλουν θετικό αποτέλεσμα, όπου και αποδεικνύεται ότι τα επίπεδα της ορμόνης LH στον οργανισμό μας  έχουν αυξηθεί σημαντικά (κορύφωση LH).

Μετά την ένδειξη του θετικού αποτελέσματος δεν υπάρχει ανάγκη να συνεχιστεί η χρήση των τεστ για αυτό τον κύκλο, καθώς γνωρίζουμε ήδη ότι η ωορρηξία θα συμβεί μέσα στις επόμενες 36 ώρες. Λαμβάνοντας υπόψη και τις τουλάχιστον 12 ώρες που μπορεί να γίνει η γονιμοποίηση ενώ το ωάριο βρίσκεται ήδη στη σάλπιγγα, έχουμε ένα σύνολο 48 ωρών μέγιστης γονιμότητας από τη στιγμή του θετικού τεστ ωορρηξίας,  όπου είναι σημαντικό να έχουμε επαφές για να μεγιστοποιήσουμε τις πιθανότητες για εγκυμοσύνη.

Εάν χρησιμοποιείτε τα One Step τεστ ωορρηξίας (όπου το αποτέλεσμα εμφανίζεται σε γραμμούλες) και επιθυμείτε να παρατηρήσετε τη μείωση της LH μετά το θετικό σας αποτέλεσμα, μπορείτε φυσικά να συνεχίσετε μέχρι το τεστ να σας βγει αρνητικό. Αυτό, αναλόγως πάντα με τον οργανισμό, θα συμβεί συνήθως την επόμενη ή μεθεπόμενη μέρα.

Στα ψηφιακά τεστ ωορρηξίας της Clearblue, όταν ολοκληρωθεί η κορύφωση της LH, θα εμφανιστεί αρνητικό αποτέλεσμα (κυκλάκι) στη ψηφιακή οθόνη.

Δείτε πως καταλαβαίνουμε το θετικό τεστ ωορρηξίας μας και ποιο είναι το προτεινόμενο πλάνο επαφών.

Comments

Leave your comment

Προστέθηκε στα αγαπημένα.