Μπορώ να μείνω έγκυος όλες τις ημέρες του μήνα;

Μπορώ να μείνω έγκυος όλες τις ημέρες του μήνα;

Για να επιτευχθεί εγκυμοσύνη χρειάζεται το ζευγάρι να έρθει σε επαφή συγκεκριμένες ημέρες του μήνα. Όταν δε συμβαίνει αυτό, είναι λογικό να μην υπάρχει αποτέλεσμα και να θεωρούμε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή να υπάρχει επιπρόσθετο άγχος, ενώ συνήθως είναι απλά θέμα σωστού συγχρονισμού!

To γυναικείο σώμα ακολουθεί μία αναπαραγωγική διαδικασία, που επαναλαμβάνεται κάθε μήνα και αναλόγως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, επηρεάζει άμεσα και το αν μπορεί να γίνει η σύλληψη.

Πιο αναλυτικά, περίπου στα μέσα του κύκλου συντελείται η ωορρηξία, δηλαδή ένα ωάριο φεύγει από τις ωοθήκες και περιμένει για ένα διάστημα στη σάλπιγγα για να γονιμοποιηθεί και να δημιουργηθεί το έμβρυο. Εάν δεν υπάρξει επαφή μέσα σε αυτό το διάστημα, δεν μπορεί να υπάρξει και εγκυμοσύνη.* 

Υπάρχουν συγκεκριμένες ημέρες του μήνα - 5 στο σύνολο- που θεωρούνται γόνιμες και είναι αυτές που μπορούν να οδηγήσουν σε εγκυμοσύνη. Το διάστημα αυτό, η παρακολούθηση του κύκλου μας και των γόνιμων ημερών με έναν αξιόπιστο τρόπο, είτε πρόκειται για επισκέψεις στον γυναικολόγο είτε πρόκειται για τη διευκόλυνση μας με τη χρήση των τεστ ωορρηξίας από την άνεση του σπιτιού μας, θα λέγαμε πως σχεδόν επιβάλλεται, καθώς αν δεν υπάρχει επαφή σε αυτό το διάστημα, δεν μπορούμε να έχουμε και θετικό αποτέλεσμα.

Κι ενώ θα ήταν πολύ καλό αυτή τη γνώση να την είχαμε όλες οι γυναίκες από νωρίς, καθώς αφορά το σώμα μας, ποτέ δεν είναι αργά να γνωρίσουμε τη λειτουργία του, αποφεύγοντας τυχόν στρες που επιφέρει πολλές φορές η καθυστέρηση μιας τέτοιας επιθυμίας. 

*Έχουν σημειωθεί εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις σύλληψης, είτε σε διάστημα εκτός γόνιμων ημερών είτε ακόμη και κατά το διάστημα της εμμήνου ρύσεως. Τα εν λόγω περιστατικά αποτελούν εξαιρέσεις και είναι αντικείμενο προς διερεύνηση από τον ιατρικό κλάδο.

Comments

Leave your comment

Προστέθηκε στα αγαπημένα.