Πότε γίνονται τα τεστ ωορρηξίας; (Ημέρες και ώρες χρήσης ανά εταιρεία)

Πότε γίνονται τα τεστ ωορρηξίας; (Ημέρες και ώρες χρήσης ανά εταιρεία)

Η μέρα που θα ξεκινήσουμε τα τεστ ωορρηξίας, ποικίλει και εξαρτάται απόλυτα από τη διάρκεια του κύκλου μας. Δηλαδή, άλλη μέρα θα ξεκινήσει να τα χρησιμοποιεί μία γυναίκα με κύκλο 28 ημερών και άλλη μέρα μία γυναίκα που έχει κύκλο 25 ή 40 ημερών.

Οπότε, βασικός παράγοντας ορθής χρήσης των τεστ, είναι να γνωρίζουμε τη διάρκεια του κύκλου (Πάντα λαμβάνουμε υπόψη τη μικρότερη χρονική διάρκεια που είχε το τελευταίο 6μηνο, ώστε να μην τα ξεκινήσουμε αργότερα και χάσουμε τις γόνιμες ημέρες μας).

Παράδειγμα εύρεσης διάρκειας του κύκλου:

Η πρώτη μέρα της έμμηνου ρύσης (με κανονική ροή) είναι η πρώτη μέρα του κύκλου (ημέρα 1), το διάστημα από αυτή την ημέρα μέχρι την επόμενη έμμηνο ρύση, είναι η διάρκεια του κύκλου μας. Κατ' αυτόν τον τρόπο υπολογίζουμε ότι, αν έχουμε αδιαθετήσει π.χ στις 1 Ιουνίου και μετά ξανά στις 29 Ιουνίου, ο κύκλος μας έχει διάρκεια 28 ημέρες.

Το βοηθητικό πινακάκι που συνοδεύει οποιοδήποτε τεστ ωορρηξίας κι αν επιλέξετε, με αναλυτικές οδηγίες χρήσης στα ελληνικά, σας υποδεικνύει βάσει του κύκλου σας ποια μέρα είναι σωστό να τα ξεκινήσετε.

Ας δούμε παρακάτω τα πινακάκια εύρεσης της ημέρας έναρξης των τεστ ωορρηξίας ανά εταιρεία, ανάλογα με τη διάρκεια του κύκλου μας:

Πινακάκι One Step (ταινίες, midstream, cassette):

Tainies_Oorixias_21-1πινακάκι.jpg

Πινακάκι Clearblue Ψηφιακό:

Clearblue Digital Ψηφιακό Τεστ Ωορρηξίας ΤΕΛΙΚΟ-1 πινακάκι.jpg

Πινακάκι Clearblue Advanced: 

Είναι πολύ σημαντικό, να συμβουλευτείτε τις οδηγίες και το βοηθητικό πινακάκι από το προϊόν που έχετε επιλέξει πριν ξεκινήσετε, για να αποφύγετε τυχόν διαφοροποιήσεις που παρατηρούνται από εταιρεία σε εταιρεία, όσον αφορά την προτεινόμενη ημερομηνία έναρξης των τεστ.

Τα τεστ ωορρηξίας πρέπει να γίνονται κάθε μέρα, ξεκινώντας από την ημέρα του κύκλου που μας λέει το πινακάκι, την ίδια περίπου ώρα, μέχρι να έχουμε θετικό αποτέλεσμα. Είναι εξίσου σημαντικό, να μην αφήνουμε κενά ανάμεσα στις ημέρες χρήσης, καθώς το θετικό αποτέλεσμα εμφανίζεται συχνά μόνο για 24 ώρες και υπάρχει κίνδυνος να μην ανιχνευτεί σε περίπτωση απόκλισης από τις προτεινόμενες ώρες. Δημιουργήστε έτσι, μία συνήθεια μέσα στην ημέρα, που θα έχει μόνο ευχάριστα νέα για εσάς και το ταίρι σας. 

Οι προτεινόμενες ώρες χρήσης διαφοροποιούνται ανάλογα με την εταιρεία κατασκευής των τεστ ωορρηξίας:

Συγκεκριμένα, η One Step (ταινίες, midstream και cassette) προτείνει τα τεστ να γίνονται σε μία σταθερή ώρα επιλογής μας μέσα στην ημέρα, ανάμεσα στις 10:00 και στις 20:00 και να μην είναι με τα πρώτα πρωινά ούρα.

Η Clearblueπροτείνει τη χρήση και των πρώτων πρωινών ούρων στα ψηφιακά και advanced τεστ ωορρηξίας.

Και οι δύο εταιρείες συνιστούν να μην έχει γίνει μεγάλη κατανάλωση υγρών για 2 ώρες πριν τη χρήση του τεστ, καθώς και να μην έχετε ουρήσει για 4 ώρες, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επηρεάσει τον εντοπισμό της ορμόνης που ανιχνεύουν (LH).

Σε όλα μας τα τεστ ωορρηξίας, μπορείτε να δείτε μέσα στην περιγραφή τους, βοηθητικά βίντεο με τον τρόπο χρήσης τους (χρόνος αποτελέσματος, ερμηνεία αποτελεσμάτων κτλ).

Comments

Leave your comment

Προστέθηκε στα αγαπημένα.