Πόσα τεστ ωορρηξίας θα χρειαστώ;

Πόσα τεστ ωορρηξίας θα χρειαστώ;

Εάν ξεκινάτε για πρώτη φορά τα τεστ ωορρηξίας, είναι λογικό να αναρωτιέστε πόσα περίπου τεστ θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε.

Αυτό εξαρτάται άμεσα από τη διάρκεια του κύκλου σας, οπότε με δεδομένο ότι θέλουμε σε κάθε περίπτωση να μη χάσουμε το θετικό αποτέλεσμα, για τον πρώτο μήνα χρήσης προτείνουμε:

-Εάν έχετε σταθερό κύκλο, διάρκειας έως 30 ημερών, ένα πακέτο των 10 τεστ ωορρηξίας είναι μία καλή ποσότητα που χρειάζεται να διαθέτετε. Θα σας φτάσουν σίγουρα για τον πρώτο μήνα χρήσης, ενώ είναι πολύ πιθανό να καταφέρετε να τ' αξιοποιήσετε και σε τυχόν επόμενο κύκλο, αν και εφόσον χρειαστεί (κατά μέσο όρο σε σταθερό κύκλο, οι πελάτισσες μας κάνουν 5 τεστ μηνιαίως).

-Εάν έχετε άστατο κύκλο ή κύκλο μεγαλύτερο των 30 ημερών, καλό είναι να προμηθευτείτε περισσότερα για τον πρώτο μήνα χρήσης, τουλάχιστον 20 τεστ ωορρηξίας, καθώς όπως ήδη αναφέραμε το σημαντικότερο είναι να μη χάσουμε το θετικό μας αποτέλεσμα λόγω τυχόν ελλείψεων σε τεστ (τα στατιστικά μας εδώ δείχνουν εύλογα μεγάλες αποκλίσεις στην ποσότητα των τεστ που μία γυναίκα μπορεί να χρειαστεί).

Τα τεστ ωορρηξίας γίνονται ένα την ημέρα για κάθε μέρα, μέχρι να εμφανιστεί το θετικό αποτέλεσμα. Είναι εξίσου σημαντικό να γίνονται την ίδια ώρα περίπου κάθε φορά, καθώς το θετικό αποτέλεσμα εμφανίζεται συχνά μόνο για 24 ώρες.

Το να αφήνουμε μεγάλα κενά μεταξύ των χρήσεων ή να παρακάμπτουμε ημέρες, είναι μεγάλο ρίσκο και δε συμβαδίζει με την ορθή χρήση των τεστ ωορρηξίας.

Όσον αφορά το πόσους μήνες θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν τα τεστ ωορρηξίας, μέχρι να έχουμε την αναμενόμενη εγκυμοσύνη, δεν υπάρχει τρόπος να το γνωρίζουμε με ακρίβεια, καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επιδρούν στη γονιμότητα (όπως η διατροφή, το άγχος, η ηλικία κλπ). Όμως τα τεστ ωορρηξίας είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος σε αυτή τη διαδρομή.

Πολλές πελάτισσές μας, επιλέγουν συσκευασίες με τεστ ωορρηξίας για μεγαλύτερο διάστημα του ενός μήνα, υπολογίζοντας ότι είναι πιθανό να χρειαστούν περισσότεροι μήνες μέχρι να έρθει το θεμιτό αποτέλεσμα. Τα πλεονεκτήματα εδώ είναι ότι τα τεστ της εκάστοτε εταιρείας βγαίνουν αναλογικά πιο οικονομικά και υπάρχει απόθεμα για άμεση χρήση όταν μας χρειαστούν.

Comments

Leave your comment

Προστέθηκε στα αγαπημένα.