Ποια σεξουαλική στάση είναι καλύτερη για επίτευξη εγκυμοσύνης; Να μείνω ξαπλωμένη μετά την επαφή;

Ποια σεξουαλική στάση είναι καλύτερη για επίτευξη εγκυμοσύνης; Να μείνω ξαπλωμένη μετά την επαφή;

Αρχικά μπορεί να επιτευχθεί εγκυμοσύνη έχοντας σεξουαλική επαφή σε οποιαδήποτε στάση, αλλά πολλοί γυναικολόγοι προτείνουν οι επαφές να γίνονται με βοηθητικές στάσεις που προσφέρουν βαθιά διείσδυση, ώστε να τοποθετηθεί το σπέρμα πιο κοντά στον τράχηλο της μήτρας και να βελτιστοποιήσει τις πιθανότητες σύλληψης. 

Ας δούμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς βοηθητικές στάσεις:

-Η ‘’ιεραποστολική’’ στάση, με τον άντρα από πάνω και τη γυναίκα ξαπλωμένη, που προσφέρει εκτός από βαθιά διείσδυση τη δυνατότητα για άμεση οπτική επαφή ανάμεσα στο ζευγάρι κι έτσι θεωρείται και από τις πιο ρομαντικές.

-Παραλλαγές της ιεραποστολικής: Α) Η γυναίκα τοποθετεί ένα μαξιλάρι κάτω από τους γοφούς της, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο ανασήκωση της λεκάνης και καλύτερη διείσδυση ή Β) Τοποθετεί τα πόδια της στους ώμους του συντρόφου της, στάση η οποία επίσης ανασηκώνει τη λεκάνη.

-Στη λίστα μας με τις πιο δημοφιλείς στάσεις, που πληρούν τις προδιαγραφές για βαθιά διείσδυση, είναι και η ‘’doggy style’’ με τη γυναίκα να στηρίζεται στα χέρια και τα γόνατα και ο άντρας να εισέρχεται στον κόλπο από το πίσω μέρος. Με αυτόν τον τρόπο η εκσπερμάτιση γίνεται επίσης πολύ κοντά στον τράχηλο της μήτρας.

Άλλες προτροπές που έχουμε όλες ακούσει, για τις οποίες δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα ότι βοηθούν στη σύλληψη, όπως το να μένει η γυναίκα ξαπλωμένη για λίγα λεπτά μετά την επαφή, μπορούν να γίνουν εάν η γυναίκα το επιθυμεί, αρκεί αυτό να τη χαλαρώνει και να μην της επιφέρει άγχος, οδηγώντας έτσι σε αντίθετα αποτελέσματα. Το ίδιο ισχύει και για μια παλιά προτροπή, που θέλει τη γυναίκα να μένει μετά την επαφή με τα πόδια ακουμπισμένα ψηλά, πχ σε έναν τοίχο, ή με ένα μαξιλάρι κάτω από τους γοφούς της.

Από τα πιο σημαντικά είναι πάντα η διάθεση του ζευγαριού και η προσωπική επιθυμία. Είναι καλό να μην ακολουθούνται από τα ζευγάρια πρακτικές που τους επιβαρύνουν ψυχολογικά. Η διαδικασία της τεκνοποίησης είναι ένα όμορφο ταξίδι που αφορά το ζευγάρι και η καλή ψυχολογία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για τη γονιμοποίηση. 

Θέλετε να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες σας για εγκυμοσύνη με αποδεδειγμένο τρόπο, να αποβάλλετε το άγχος και να εντοπίσετε ποιες μέρες είναι οι πιο κατάλληλες για επαφή; Γνωρίστε εδώ τα  τεστ ωορρηξίας και πώς μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτή τη διαδρομή προς την εγκυμοσύνη.

Comments

Leave your comment

Προστέθηκε στα αγαπημένα.