Θετικό τεστ ωορρηξίας, τι σημαίνει και πότε να έρθω σε επαφή για να μεγιστοποιήσω τις πιθανότητες για εγκυμοσύνη

Θετικό τεστ ωορρηξίας, τι σημαίνει και πότε να έρθω σε επαφή για να μεγιστοποιήσω τις πιθανότητες για εγκυμοσύνη

Το θετικό τεστ ωορρηξίας σημαίνει ότι η ωορρηξία θα γίνει μέσα στις επόμενες 36 ώρες, καθώς έχουν ανέβει τα επίπεδα της LH ορμόνης, κάτι που είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζουμε, γιατί το γόνιμο διάστημα μας είναι οι ημέρες πριν την ωορρηξία, όπως και η ίδια μέρα της ωορρηξίας. Όταν πλέον ολοκληρωθεί η διαδικασία, δεν μπορεί να γίνει γονιμοποίηση του ωαρίου και να επιτευχθεί εγκυμοσύνη.

Λαμβάνοντας υπόψη και τις τουλάχιστον 12 ώρες που μπορεί να γίνει η γονιμοποίηση, ενώ το ωάριο βρίσκεται ήδη στη σάλπιγγα, έχουμε ένα σύνολο 48 ωρών από τη στιγμή του θετικού τεστ ωορρηξίας, όπου καλό είναι να εκμεταλλευτούμε όσο γίνεται περισσότερο.

Συγκεκριμένα, προτείνεται να γίνει μία επαφή την ίδια μέρα που θα έχουμε το θετικό αποτέλεσμα και από μία επαφή, για τις επόμενες 2 ημέρες, σύνολο 3 επαφές δηλαδή, για να μεγιστοποιήσουμε τις πιθανότητες για εγκυμοσύνη.

Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, έστω και μία επαφή μετά την ένδειξη του θετικού αποτελέσματος σημαίνει και αξιοποίηση του τεστ, άρα αυξημένες πιθανότητες σύλληψης.

Με δεδομένο ότι είναι προτιμότερο τα σπερματοζωάρια να βρίσκονται ήδη στη σάλπιγγα περιμένοντας το ωάριο για γονιμοποίηση, μην αφήνετε μεγάλο διάστημα πριν την πρώτη επαφή στο γόνιμο παράθυρο σας.

Τα παραπάνω ισχύουν ανεξαρτήτως του τεστ ωορρηξίας που χρησιμοποιείτε (Clearblue Ψηφιακό ή One Step με γραμμούλες).

Comments

Leave your comment

Προστέθηκε στα αγαπημένα.